HTML

Capoeira itthon és külföldön

Workshopok, Batizadok, Szemináriumok, Versenyek és egyéb történések a capoeira világában.

Friss topikok

Linkblog

Az arany öv

2009.02.22. 14:16 Tigre do ABADÁ

Mestre Camisa nem csak mostanában, de régen is folyamatosan szerepelt különféle előadások, színdarabok és bemutatók oszlopos tagjaként, melyek célul tűzték ki a capoeira megismertetését és elfogadtatását szélesebb körökkel.

Ilyen volt a 70-es évek végén forgatott Cordao de Ouro mozifilm is, melyben Camisa alakította (feketére festve) Ogumot (Oxalá fiát), aki ebben a jelentben megkerszetelte a főszereplőt, akit Nestor Capoeira játszott el a filmben. Az előkészültekhez és a felkészüléshez egy egész szezont töltöttek közösen edzéssel, egy kemping nyugalmába zárkózva (ami szerintem megis látszik a jelenetek minőségén). A belinkelt filmrészletben szerepel még Nestor mestere, mestre Leopoldinha, ő az, aki énekel és a gungán játsztik, valamint feltűnik egy pillanatra mestre Suassuna is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: brazil mozifilm capoeira

A bejegyzés trackback címe:

https://tigre.blog.hu/api/trackback/id/tr89958371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása